Ancien Combattants

Opdrachtgever
Noven
Type project
Verwarming
marker
Evere
Status
Lopend

In dit appartementsgebouw renoveren we de bestaande stookplaats. Door de installatie van een WKK (warmtekrachtkoppeling) gebeurt de verwarming en het opwarmen van sanitair water op een meer duurzame manier. Een bijkomstig voordeel van zo'n WKK is dat dit proces ook elektriciteit opwekt.

Als extra optimalisatie plaatsen we ook drie warmtepompen van Nibe (twee van het type 'lucht-lucht' en één 'lucht-water').

Deze oplossing op basis van een WKK levert enorme energiebesparing op in vergelijking met conventionele productie-installaties (zoals ketels en elektrische centrales).

Alle warmte die normaal gezien verloren gaat bij de omzetting van primaire energie in elektriciteit, wordt gerecupereerd om een gebouw te verwarmen of sanitair warm water te leveren. Alle opgewekte energie wordt bij dit project ter plaatse gebruikt. Dat voorkomt lijnverlies bij transmissie over lange afstand en maakt zo een einde aan de kosten voor elektriciteitsdistributie.

Opdrachtgever Noven wil op deze manier bij verschillende van zijn Brusselse projecten een WKK plaatsen. Het verlaagt niet enkel de energiefactuur, maar ook de ecologische voetafdruk van een gebouw. Win-win dus, en alweer Goed Geregeld!

nv Gezel
Beukenstraat 160
9255 Buggenhout
Maatschappelijke zetel
Beukenstraat 160
9255 Buggenhout

Belfius BE29 7755 9583 6564
BNP BE88 2930 5206 8241
KBC BE81 7372 2119 6924
© Gezel 2022 | website by Appeel.io