Green Energy Park

Opdrachtgever
VUB / UZ Brussel
Type project
Ventilatie
marker
Zellik
Status
Afgewerkt

Het Green Energy Park (GEP) is een gezamenlijk project van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel) en omvat het ontwikkelen en exploiteren van een onderzoekscampus in het Researchpark van Zellik met de focus op drie onderzoeksdomeinen:

  • Energie- en mobiliteitstransitie

  • Ziekenhuis van de toekomst

  • Slimme regio’s

Met deze onderzoekscampus wil Green Energy Park als grootschalige proeftuin, expertise- en opleidingscentrum de brug slaan tussen onderzoek, innovatie, realisatie en exploitatie.

Dit project van VUB en UZ Brussel houdt zich bezig met het testen en demonstreren van energiezuinige technieken.

Gezel heeft hieraan bijgedragen door het uitwerken, installeren en in dienst nemen van de ventilatie- en airco installatie in een houtskeletbouw die geschikt is als kantooromgeving voor het uitvoeren van experimenten en voor het huisvesten van controle- en onderzoeksapparatuur.

Ons team plaatste een luchtgroep van Swegon in combinatie met een Freeverter van Thercon, die zorgt voor de koeling. De freeverter is aangesloten aan de DX-batterij van de luchtgroep die de lucht voorverwarmd of koelt vooraleer deze in ruimte wordt geblazen.

Smart Multi Energy Lab

Deze opdracht kadert in het EFRO-project “Smart Multi Energy Lab”. Primaire doelstelling van het project: Op het einde van het project heeft het Small Multi Energy Lab een infrastructuur gerealiseerd waarop een aantal nieuwe technologieën getest en gevalideerd kunnen worden in real life omstandigheden waarbij industrie en kennisinstellingen gezamenlijk kunnen werken aan het energiesysteem van de toekomst. Deze infrastructuur zal met name testen toelaten op het gebied van :

• Integreren van elektrische voertuigen (inclusief bussen) in het energienetwerk

• Slimme aansturingen van het energienetwerk

• Beveiligingstechnieken zowel op het gebied van wisselstroom als gelijkstroom

• Vermogenelektronische systemen om batterijen te integreren in het netwerk (multiport invertoren, ...)


nv Gezel
Beukenstraat 160
9255 Buggenhout
Maatschappelijke zetel
Beukenstraat 160
9255 Buggenhout

Belfius BE29 7755 9583 6564
BNP BE88 2930 5206 8241
KBC BE81 7372 2119 6924
© Gezel 2023 | website by Appeel.io